Gezonder’s Weblog


Wat doet shea butter voor de huid?

shea butter detail Shea butter is een boterachtige substantie en wordt geperst uit noten van de Kariteboom in West-Afrika. Ander namen zijn: Kariteboter of als INCI codes: Butyrospermum parkii en Vitellaria parkii.

Deze “boter” wordt al jaren gebruikt in deze streek voor allerlei doeleinden. Ook worden pasgeboren baby’s hiermee ingesmeerd. In het begin voelt de shea butter zacht smeuïg korrelig aan. Zodra deze met de lichaamstemperatuur in aanraking komt smelt de shea butter zeer aangenaam op de huid.

hand shea butterSheabutter is zeer goed voor alle huidtypes maar met name voor de droge huid en/of rijpere huid.

Als haarwax bij dik kroes haar. Of als masker voor de hoofdhuid.

Verder voor het lichaam bij geïrriteerde plekken zoals eczeem, schrale plekjes en zelfs bij psoriasis

De belangrijkste stoffen voor de huid die in shea butter zitten zijn.

– Vitamine E, is een antioxidant die de huid beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals bv UV B-stralen, stimuleert de celvernieuwing en doorbloeding van de huid. Zorgt voor een gezonde huid.
– Vitamine A, zorgt voor het stimuleren van de celdeling en hierdoor de herstelt wondjes (acne vermindering) Werkt huidverjongend doordat de productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd.
-Kaneelzuur; beschermt de huid tegen de zon.

bron: http://www.gezonder.nu

Argei, biologische olijfolie uit Sardinie

argei biologische olijfolie

In de vallei van de berg Trempu in Sardinië groeien de bijzondere Pibireddu olijfbomen. Deze groeien alleen op de hellingen waar ook de oleanders, mirte in de ongerepte mediterrane vegetatie.

Hier groeien de Semidana en Mallocra olijf.

Na de oogst van deze bijzondere olijvensoorten worden deze eerst schoongemaakt en tot pulp gemaakt  voordat het delicate proces van het persen van de olie kan beginnen. De resten die niet meer nodig zijn worden ingezet voor o.a. warmte bronnen. Zo wordt dus niets verspilt!

Om topkwaliteit te verkrijgen mag er maximaal 8 uur tussen oogst en koude persing van de olijven zitten. De olijfolie wordt opgeslagen in RVS tanks met stikstof bij een gecontroleerde temperatuur. Koud persen (extra virgin) houdt in dat de olie onder de 27 graden is geperst

Door het volgen van de meest moderne technieken van de winning en het uitvoeren van continue en zorgvuldige kwaliteitscontroles gedurende het productieproces, kan de zuurgraad van de olijfolie laag  gehouden worden. Dat houdt in dat er ook een hoog gehalte polifenolen in zitten (300mg per ltr.) De polifenolen bepalen ook de smaak van de olijfolie. Als de olijven beschadigd of overrijp worden geperst is de zuurgraad hoog en maakt de olie peperachtig en bitter.

De Argei biologische olie zit in een donker mooie ranke fles.

Omdat deze olie een laag zuurgraad heeft is de smaak licht en zeer fruitig.

Kwaliteit zonder compromissen!

Klik hier voor meer informatie over deze heerlijke olie.