Biologische saffraanthee, veel meer dan thee

Saffraan is een van de meest kostbare grondstoffen ter wereld, gemaakt van de gedroogde stempel van een soort krokus. Het arbeidsproces is zeer intensief. De fragiele stempels worden nog allemaal met de hand verwijderd. Om 5 gram saffraan te verkrijgen, heeft men 2.000 tot 4.000 stampers nodig. Saffraan wordt veel in de mediterrane en Arabische keuken gebruikt. De smaak is moeilijk te omschrijven maar heeft een opmerkelijk kruidige smaak

Saffraan en gezondheid: Er zijn de laatste 10 jaar veel wetenschappelijke studies verricht over de effecten van saffraan en de uitkomsten zijn opmerkelijk!
Saffraan kan een positieve invloed hebben op cholesterol, de bloedcirculatie en de zuurstofvoorziening in kleine bloedvaten dankzij het bestandsdeel Crocetin. Crocetin wordt volop verder onderzocht als belangrijk bestanddeel bij kankertherapie en bij milde depressies. Het kan de geheugenfunctie bevorderen en mogelijk effecten bestrijden bij de ziekte van van Parkinson. Verder kan saffraan helpen bij blaasproblemen en maagkrampen. Saffraan bevat ook een hoog gehalte van antioxidanten en beschermt daarmee de cellen inwendig en uitwendig. Onlangs is ook de actieve opname van saffraan door het drinken van saffraanthee aangetoond met een werking tot 24 uur.  Wetenschappelijke link op elsevier
Het regelmatig drinken van saffraanthee is dus erg goed voor de gezondhied. Daarnaast is het een natuurlijk afrodisiacum.
Voor meer info klik gezonder.nu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s