Argei, biologische olijfolie uit Sardinie

argei biologische olijfolie

In de vallei van de berg Trempu in Sardinië groeien de bijzondere Pibireddu olijfbomen. Deze groeien alleen op de hellingen waar ook de oleanders, mirte in de ongerepte mediterrane vegetatie.

Hier groeien de Semidana en Mallocra olijf.

Na de oogst van deze bijzondere olijvensoorten worden deze eerst schoongemaakt en tot pulp gemaakt  voordat het delicate proces van het persen van de olie kan beginnen. De resten die niet meer nodig zijn worden ingezet voor o.a. warmte bronnen. Zo wordt dus niets verspilt!

Om topkwaliteit te verkrijgen mag er maximaal 8 uur tussen oogst en koude persing van de olijven zitten. De olijfolie wordt opgeslagen in RVS tanks met stikstof bij een gecontroleerde temperatuur. Koud persen (extra virgin) houdt in dat de olie onder de 27 graden is geperst

Door het volgen van de meest moderne technieken van de winning en het uitvoeren van continue en zorgvuldige kwaliteitscontroles gedurende het productieproces, kan de zuurgraad van de olijfolie laag  gehouden worden. Dat houdt in dat er ook een hoog gehalte polifenolen in zitten (300mg per ltr.) De polifenolen bepalen ook de smaak van de olijfolie. Als de olijven beschadigd of overrijp worden geperst is de zuurgraad hoog en maakt de olie peperachtig en bitter.

De Argei biologische olie zit in een donker mooie ranke fles.

Omdat deze olie een laag zuurgraad heeft is de smaak licht en zeer fruitig.

Kwaliteit zonder compromissen!

Klik hier voor meer informatie over deze heerlijke olie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s