Bloedend tandvlees verminderen met tandpasta met mastiekolie (Chios Mastiha)

banner mondproducten brochures

Nieuwe Tandpasta en mondwater met Mastiek en propopolis

Mastiek, de harsachtige afscheiding van de stengel van de mastiekboom ( Lentisk- Pistacia lentiscus) dankte zijn populariteit als de eerste kauwgom met een kenmerkend aroma dat hints heeft van dennen, citroen en terpentine. Dit laatste is overigens niet vreemd: door zijn chemische eigenschappen werd mastiek hars in de tijd van Rembrandt gebruikt in vernissen ter bescherming van het schilderij.
Chios Mastiha, de mastiekversie van het Griekse eiland Chios is de superieure en beschermde versie van wat ook wel Arabische gom werd genoemd
In de traditionele natuurgeneeskunde was mastiek al bekend om haar geneeskundige krachten; mastiek zou een goed middel zijn tegen buikpijn, helpen bij de genezing van wonden en bloedingen tegengaan en het tandvlees gezond maken.
Recente studies, zoals een Japans wetenschappelijk onderzoek in 2010 hebben aangetoond dat Mastiek inderdaad bijzondere klinische en microbiologische effecten heeft bij een gezonde mond bij het gebruik in een van mastiek-essentiële-olie samengestelde tandpasta bij een testgroep met chronische problemen aan het tandvlees. De tandenpasta werd gebruikt in combinatie met een elektrische tandenborstel (sonisch). Zowel de plaquevorming als bloedingen namen af en zodoende lijkt het ontstekingen te onderdrukken na enkele weken gebruik.
Chios Mastica oil is bekend vanwege haar antibacteriële werking en wordt nu ook in mondwater en kauwgum toegepast en kan zo ook zorgen voor reinheid en ontsmetting van de mondholte en zo een slechte adem voorkomen
Gezonder.nu biedt biologisch gecertificeerde tandpasta met mastiekolie en een biologisch mondwater aan met dit unieke ingrediënt. Bovendien zijn de producten verder verrijkt met o.a. aloë Vera, olijfolie, propololis (een natuurlijk antibioticum). Deze combinatie geeft het product een mooie natuurlijke smaak en frisheid. Klik op mondverzorging voor meer informatie.

iStock_000008318873Small

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s