Avocado olie uit Chili, pure omega 3

Chili, de meest zuidelijke landen van de wereld, heeft een indrukwekkende verscheidenheid van de natuurlijke kenmerken en de klimatologische omstandigheden. De wereld van de droogste woestijn – de Atacama – is te vinden in het noorden.

De centrale zone wordt gekenmerkt door haar mediterrane klimaat, leidt in het Chileense Lake District en een land van bossen en bergen stromen, voordat eindelijk het bereiken van de Chileense Patagonië.  Het is in de centrale zone, waar avocado’s en andere vruchten worden geteeld worden vervolgens wereldwijd geëxporteerd.   Op een korte afstand van het Andes gebergte, in een oud landgoed adobe huis, een zorgvuldige selectie is gemaakt van de beste avocado’s geplukt om hun olie.

Met behulp van lokaal gekweekte fruit, de eerste fase omvat het selecteren van rijpe avocado’s geacht te zijn bij uitstek geschikt voor de verwerking van olie. De pulp van het vruchtvlees wordt gescheiden van de kernen. Het vruchtvlees van de avocado bevat ongeveer 10% olie.

Slechts mechanische middelen worden gebruikt voor het uitlezen van de olie, met een strenge controle op temperatuur te allen tijde. In de volgende fase, een centrifuge scheidt de olie uit de rest van de vrucht.

Resultaat is een zuivere, extra Virgin olie van het vruchtvlees van de avocado. Het uiteindelijke resultaat van het hele proces is dat er een 100% pure olie gemaakt wordt. Met een prachtige emerald groene kleur en een krachtige maar toch fruitige avocado smaak. Avocado olie staat bekend om zijn enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Met vitamine E, Omega 3 en antioxidanten. Avocado olie is helpt bij een cholesterol verlagend dieet. Avocado  olie is ook een van de weinige olie die een enorm hittepunt kunt hebben, n.l.  255 graden Celsius. Hierbij is deze olie een gezonde keuze voor het bakken van vlees en vis en aardappelen of voor bij de barbecue.

Avocado olie bevat een ideale combinatie van vitaminen, antioxidanten en essentiële vetzuren.  Omega 3. Haar verfijnde smaak met zachte aroma’s van vers geplukte avocado’s, haar delicate nootsmaak en de fraaie emerald groene kleur maken deze olie tot een ideale basis voor saladedressings en om gekookte groeten te verfijnen. Doordat deze olie op hoge temperaturen kan worden gebruikt (verhitpunt  255 graden!), is de olie de natuurlijke en gezonde keuze voor het bakken van vlees en vis en aardappelen of voor bij de barbecue. De olie geeft een uitzonderlijk lekkere smaak aan uw gerechten en kan spaarzaam worden gebruikt.

Wat zijn Omega 3 vetzuren:

Er wordt gezegd dat Omega 3 vetzuren kinderen met leerproblemen en ouderen met artritis  kunnen helpen. Omega 3 vetzuren behoren tot de goede vetten. Omega 3 is een enkelvoudig onverzadigd vetzuur (EOV). Deze vetzuren zijn beter voor het hart en kunnen de hoeveelheid cholesterol in het bloed helpen te verlagen. Ook kunnen deze EOV vetten helpen bij ontstekingen en stemmingsstoornissen. Ook is het goed om kinderen met ADHD meer omega 3 bevatten producten te geven om dit te onderdrukken. Omega 3 zou ook helpen bij beter te zien. bij tekort kan men wazig zien en erg gevoelig zijn voor het licht. Verder is omega 3 ook erg goed voor de huid. Regelmatige inname van omega 3 kan helpen deze eczeem, droge huid, dof haar. Avocado olie is bijna een pure omega 3 vetzuur.

BRON: GEZONDER.NU

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s