Een bezoek aan DiarArgan Marokko.

Het was januari en erg koud. Ik keek erg naar uit om naar Marokko te gaan waar mijn arganolie producent DiarArgan gevestigd is. Van vorst naar + 25 graden, wat een verschil!  Het persoonlijk contact met het team van DiarArgan vind ik erg belangrijk. Het is intussen een behoorlijk bedrijf dat door de familie gerund wordt met ca 150 directe personeelsleden waarvan meer dan 90 % vrouwen. Indirect zijn er honderden vrouwen die een bestaan kunnen opbouwen door DiarArgan (via de collectieven waar de argannoten worden geopend en de berbervrouwen die argannoten verzamelen).

Daar aangekomen bleek dat de koning Mohammed in Agadir op bezoek was. De straten waren prachtig gesierd met vele Marokkaanse vlaggen, dieprood tegen de blauwe lucht en er was veel politie op de been, zeker een per 50 meter. Die bleven gewoon in dienst zelfs als de koning in zijn paleis vertroefde. Ik bezoek Marokko zeker 1 een keer per jaar om mijn producent te zien en een paar dagen er echt uit te zijn met heerlijke temperaturen.

DiarArgan exploiteert ook een prachtige SPA met de modernste apparatuur voor schoonheidsbehandelingen en waar traditionele berbermassages worden gedaan, uiteraard met alle producten van DiarArgan. Een geweldige ervaring telkens. Dan zijn er de gesprekken waarin we de klantenreacties terugkoppelen en nieuwe producten of samenstellingen bespreken. Zo is bijvoorbeeld de gezichtscrème Baume Sensible ontstaan, doordat we veel klanten hebben met allergieën en een heel gevoelige huid. Overigens worden alle producten van DiarArgan in Frankrijk door laboratoria op allergieën en samenstelling getest, voordat ze in de handel komen. Deze controle en testen, samen met de ECOCERT certificering kosten jaarlijks vele duizenden Euro’s, maar geven u de garantie op een puur en veilig product.

Ook zijn we aan de hand van de zeer enthousiaste reacties over de figues de barbarie begonnen met de verkoop van pure cactusvijgolie (Opuntia)  wat door velen gebruikers ervan wordt ervaren als een “lichte facelift”

Binnenkort verschijnt er ook een tube lippencrème waar ook vaak om gevraagd werd. Het duurde wel even maar we hebben het voor elkaar. De tube komt binnenkort in onze collectie. DiarArgan is naast de arganolie verzorgingslijn ook druk bezig met een verzorgingslijn met arganolie en algen van de dode zee. Hierover binnenkort meer over.

BRON: GEZONDER.NU

3 Comments

  1. Beste Linda,

   Ter plekke kunt u massages en een heel breed scala aan schoonheidsbehandelingen boeken. U wordt dan opgehaald vanuit elk hotel of resort in Agadir en weer teruggebracht. De massages zijn veel goedkoper dan in het hotel. Ook worden er combinaties aangeboden met de SPA en een bezoek aan de fabriek, winkel. De SPA heeft zelf ook het gehele assortiment van Diarargan beschikbaar. Een zusterbedrijf van Diarargan (Transargan) organiseert ook reizen naar het zuiden in Jeeps eventueel in combinatie met een bezoek aan de fabriek en winkel en stadsbezoek in Taroudant, of naar Marakkech of de woestijn. Voor een reis naar Agadir kunt u bij de gewone reisorganisaties kijken. Aantrekkelijk geprijsde reizen o.a. via Neckermann en andere touroperators. Het is ook heel gemakkelijk om zelf een vlucht te boeken (vb Ryanair of Transavia ) vanuit Amsterdam, Weeze (net over de grens) of Brussel. Er zijn fijne en goede hotels in overvloed on-line te boeken. In het resort hotel Robinson Club in Agadir worden ook alle productenvan Diarargan gebruikt in de SPA en ook verkocht.

   Alvast een fijne reis!
   Carola

 1. Ik ben pas terug van mijn reis Marokko,geweldig land. Ik heb ook een bezoek gebracht waar de Arganolie geproduceerd wordt.
  Ik gebruik het nu en mijn huis in mijn gezicht is duidelijk mooier geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s