Tomatenolie gezond en een lekkere smaak van zongedroogde tomaten.

Deze kostbare en exclusieve tomatenpitolie wordt van de eerste persing van tomatenpitten en tomatenschillen. Het is een zeer verfijnde oranje olie die de volle smaak heeft van zongedroogde tomaten. Tomatenpitolie bevat 80% onverzadigde vetzuren en een hoog percentage lycopeen, een belangrijke antioxidant die past bij een cholesterolverlagend dieet en het lichaam kan beschermen. Deze stof kan beschermen tegen kanker en hart- en vaatziekten, omdat het een de sterkst antioxidant is. Lycopeen is een natuurlijk pigment dat tomaten rood kleurt. Dit pigment is een sterke antioxidant, een verbinding die de cellen beschermt tegen de schadelijke invloed van de zogeheten vrije radicalen. Onze spijsvertering kan het lycopeen  beter opnemen in het lichaam als het in olie of vet is opgelost. Lycopeen zou ook in de preventie van osteoporose (broze botten) kunnen helpen.

Heerlijk over (witte) vis en pastagerechten of lekker fris in salades, lekker op bruscetta’s of gewoon als dip met een stukje brood. 

Makkelijk recept; sandwichspread met tomatenpitolie  200ml kwark 1 ui  (snipper de uien en giet er heet water over), 1 teen geperste knoflooflook, alles samen mengen en op smaak brengen met peper en zout en de tomatenpitolie.  Lekker op brood of stokbrood. Tip: Kinderen zijn er dol op vanwege de tomatensmaak.

klik  culinaire olien voor meer bijzondere olien of klik op arganolie culinair voor culinaire argan olie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s