Cosmetische arganolie steeds meer gebruikt in cosmetica en shampoo

Arganolie wordt steeds meer bekend bij consumenten. Tot voor kort werd deze kostbare olie slechts aangeboden via enkele exclusieve winkels en schoonheidssalons.

  

De echte pure arganolie die aan de hoogste eisen voldoet is zelfs in Marokko moeilijk verkrijgbaar. Essentieel is dat de olie op een gecontroleerde manier wordt geproduceerd en koud wordt geperst zonder het toevoegen van water om alle bestanddelen te behouden en om een goede houdbaarheid te waarborgen. Een erkend biocertificaat bijvoorbeeld van “Ecocert” garandeert in ieder geval de herkomst en een betrouwbare kwaliteit. Verder is het van belang dat de arganvruchten na openen binnen 24 uur worden geperst en speelt het herkomstgebied van de vruchten (net als bij druiven of olijven) een rol.

 

Het verwerken van de arganvruchten is een tijdrovend proces en gebeurt nog op de traditionele manier waarbij de noten met de hand geopend worden. Voor 1 liter arganolie worden 30 tot 40 kg argannoten gebruikt, waarvan alleen de arganamandelen (de zaden) koud worden geperst!. 

 

De pure cosmetische arganolie stimuleert de bloedcirculatie, hydrateert en is revitaliserend, vochtregulerend en beschermt de huid tegen uitdroging. Verder zorgt de olie voor sterkere en gezonde nagels. Ook heeft de olie goede massage-eigenschappen wat belangrijk is voor de behandeling van striae. De olie werkt in haar volle zuiverheid tegen acne, kloofjes en huidvlekken en is van nature schimmelwerend. Bij langdurig gebruikt helpt arganolie littekenweefsel en striae vervagen, evenals ouderdomsvlekken. De olie vermindert jeuk en ontspant de geïrriteerde huid bij eczeem en bijvoorbeeld zonnebrand. 

klik op arganolie haar voor meer arganolie haar producten. 

2 Comments

  1. Mijne Heren,
    Mag ik U een vraagje stellen ?
    – Kan men pure culinaire arganolie ook gebruiken voor het gezicht en
    lichaam of is dat niet goed.
    Dankjewel voor uw spoedig antwoord.
    Mevr. Maria Smits

    1. Beste Mevrouw Smits,
      U kunt de pure culinaire arganolie in principe ook gebruiken voor het gezicht en lichaam. Het nadeel is dat de culinaire olie een wat vettere textuur heeft en langzamer in de huid worden opgenomen. Bij de culinaire arganolie zijn de arganamandelen licht geroosterd voordat ze koud worden geperst. Het gevolg is dat de olie nootachtiger, vetter op de huid blijft en meer geur heeft. Door het roosteren is de opbrengst na het persen groter, waardoor de culinaire olie goedkoper is. Dit isde reden waarom vaak culinaire olie als cosmetische word verkocht of met alleen de naam arganolie. U kunt het verschil meestal zien door de donkere gele of bruine kleur, terwijl de cosmetische arganolie geel of lichtgeel is. Het vitmaine E gehalte van de culinaire olie is ook wat lager door het roosteren in vergelijking met de cosmetische arganolie. We raden u daarom toch aan de cosmetische arganolie te gebruiken, zeken overdag of s’morgens omdat deze mooi intrekt en na ca 10 minuten reukloos is op de huid, waarna of een dagcreme of een fondation en/of make up kan worden aangebracht. Overigens is het zo dat de pure cosmetische (ongeroosterde) olie ook veilig is om te consumeren !
      In de praktijk heeft u maar enkele druppels cosmetische arganolie nodig voor uw gezicht en een tip is misschien de arganolie met cactusvijgpitolie (figue de barbarie), een van de mooiste antirimpel combinaties voor het gezicht en decolleté

      Carola Metten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s