Skin repair creme voor sterk geirriteerde op basis van argan en nigella olie zonder hormonen of chemische bestanddelen

Skin Repair creme op basis van arganolie en sheabutter 

 Deze creme van onze leverancier Diarargan is een volledig natuurlijk en biologisch product en is zeer geschikt voor de behandeling en het voorkomen van eczeem . De crème is door de toevoeging van ruim 30% nigella sativa (Schwarzkümmelolie) in combinatie met de koud geperste arganolie effectief tegen schimmelinfecties. De crème verzacht direct en voelt erg goed aan.

 Werking: Schwarzkümmelolie of Nigella-olie heeft meer dan 100 bekende werkzame en stimulerende stoffen en is daardorr effectiever dan vele andere plantenoliën. Vooral het hoge gehalte aan linolzuur en de dubbelbindingen met andere werkstoffen maken het tot een heel bijzondere olie die goed wordt verdragen, ook door kinderen. De combinatie met arganolie zorgt voor een zeer goede opname in de huid en de arganolie is zeer rijk aan vitamine E, essentieel voor een gezonde huid. 

Nigella-olie behoort tot de „drogende“ oliën. De nigella olie en de arganolie laten zich bij uitwendig gebruik goed mengen met etherische oliën en andere basisoliën zoals Sheabutter. Aan de eczeemcrème is wat natuurlijke lavendelolie toegevoegd wat zorgt voor de aangename reuk. 

Aanbrengen: 

Breng s’ morgens en s’ avonds voor het slapen op de schone en droge huid de crème dun aanbrengen en zachtjes inmasseren. Voor een erg droge huid , uw hoofdhuid of bij droge eczeem kan ook de argan olie cosmétique worden gebruikt. Tip: door de natuurijke samenstelling kan de crème ook eventueel gebruikt worden bij uw huisdier!

Bij vragen of suggesties horen we graag van U!

klik op arganolie lichaam voor meer natuurlijke lichaamsverzorging

12 Comments

 1. Beste Jan,

  Bij constitutioneel eczeem kun je de eczeemcrème gebruiken of de olie serum of cosmétique. Het voordeel van de creme is dat deze iets vetter is (zit naast ruim 60% cosmetische arganolie natuurlijk shea butter en schwarzkümmelolie in). De huid heeft dan een wat langduriger bescherming. De cosmetique olie trekt iets sneller in. Het voedt de huid en vermindert de jeuk.

 2. Heb pas dit weekend voor het eerst van “arganolie” gehoord, ik ben psoriasispatient en dus geïnteresseerd. Bij de olie die men per lepel inneemt wordt over psoriasis gesproken, bij de crèmes niet. wat is het beste ? Zijn er ook shampoos voor ?

  bedankt
  myriam

  1. Beste Myriam,

   De culinaire olie die je per lepe kunt innemen of ermee gerechten kunt verfijnen kan helpen om het immuunsysteem te verbeteren en de werkzame stoffen zijn met name gamma tocopherol, een van de meest actieve anti-oxidanten en sterolen.
   Voor de huid is er de cometische arganolie (hierbij worden de argannoten koud geperst en niet eerst geroosterd zoals bij de culinaire arganolie) en cremes op basis van arganolie.
   Voor psoriasis kun je de eczeemcreme gebruiken (met 60% arganolie, shea butter en schwarzkümmelolie) of de gewone cosmetische arganolie in de tussenperiodes. Voor de haren en hoofdhuid is er een haarmasker met arganolie dat je 20 minuten kunt laten inwerken of gedrende de nacht. Tevens is er een shampoo en conditioner, beide met een relatief hoog percentage arganolie.

  1. Beste Josiane,

   Voor Psoriasus op de hoofdhuid, kun je het best pure cometische arganolie gebruiken door deze in te masseren direct na het wassen (els de haren nog wat vochtig zijn) en dit te laten inwerken gedurende de nacht. Arganolie kent geen allergische bijwerkingen. Het haarmasker met oa arganolie, avocado-olie kan ook worden geprobeerd, en kan eventueel na 20 minuten inwerken worden uitgespoeld.

  1. Beste Norma,

   Voor cellulites is er een anti cellulite olie en een creme (Balsem). Het voordeel van de olie is dat deze sneller intrekt, echter voor het beste resultaat is het belangrijk de olie of creme langere tijd in te masseren. Bij de balsem doe je dat eigenlijk eerder automatisch. De balsem is op basis van sheabutter en arganolie en essentiele olien en zorgt voor een goede een drainerende werking. De revitaliserende eigenschappen van Argan herstellen de stevigheid van de huid. Zie eventueel webwinkel.( http://webwinkel.gezonder.nu )
   Voor rimpels is er een dagcreme met arganolie, deze witte creme trekt snel in, maar bevat wel parabenen. Er zijn ook volledig natuurlijke crmes zoals de baume sensible met uitsluitend shea butter en argan serum (als nachtcreme of dagcreme bij een droge huid of eer gevoelige huid) of indien u een normale huid heeft kunt u ook de anti ride femme gebruiken met vanille essence toegevogd, neroli olie en cacao boter

   1. wilt u mij de beschrijving van de celulite eens goed beschrijven want ik weet niet juist welke creme of olie ik moet bestellen,, voor de rimpel creme heb ik wel het juiste gevonden
    bedankt norma

  1. Beste Maria,

   De pure cosmetische arganolie kun je zowel overdag als s’ avonds gebruiken. Arganolie trekt snel in de huid en laat de huid niet glimmen. Bij de cremes zijn er een aantal mogelijkheden: de baume sensible met uitsluitend arganolie en shea butter is speciaal voor de (zeer) gevoelige huid en kan bij een droge huid ook overdag worden gebruikt en natuurlijk ook als nachtcreme of ook voor mannen na het scheren (zeker bij een droge huid). Dan zijn er cremes met meer toevoegingen als essences en cacao boter en neroli. Deze cremes zijn eerder geschikt als nachtcreme (antiride femme). Tenslotte is er er een (witte) dagcreme waar welliswaar minder arganolie inzit (>10%) maar die wel snel intrekt en goed insmeert. Let wel de dagcreme bevat wel parabenen in tegenstelling tot de andere producten. In de overige producten zitten zoveel anti-oxidanten door he hoge percentage arganolie dat geen parabenen (conserveringsmiddel) noodzakelijk zijn. In de KAMA zonnecreme zijn echter geen parabenen, omdat deze creme ook een natuurlijk conserveringsmiddel heeft (limoenolie). Deze zonnelotion, smeert heel fijn, als een dunne creme en uitstekend geschikt voor hte gezicht en decollete. Wel raden we aan altijd vooraf de huid in te smeren met pure arganolie, ter bescherming, hydratatie van de huid. Zonnefilters hebben namelijk de vervelende eigenschap dat ze de huid uitdrogen. OOk na het zonnen kan dan weer arganolie of een creme worden gebruikt. Arganolie en de cremes hebben ook een natuurlijk UV filter, echter de factor is <2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s