Arganolie onderscheiden met superior taste award

De veelgeprezen arganolie van Diarargan (importeur Gezonder.Nu) heeft onlangs Brussel van de International Taste and Quality Institute (iTQi) de “superior taste award” onderscheiding ontvangen in de eerste uitgebreide test van culinaire arganolie.  Slechts 2 merken hebben de begeerde onderscheiding ontvangen. Onze arganolie “alimentaire” van Diaragan™ bereikte zelf het hoogste aantal punten in haar categorie. Dit toont wederom aan dat de ambachtelijk geproduceerde biologische arganolie van Diaragan™ behoort tot de absolute topklasse die in de Benelux wordt aangeboden. Het  iTQi wordt Michelin en Gault Millau erkend en geeft de consument het vertrouwen dat het product voldoet aan de hoogste normen. http://www.itqi.org/nl/judgingprocess.php

 

Gezonder.nu (http://www.gezonder.nu/default.cfm?page=Arganolie%20culinair) verwacht dat met deze erkenning  nog meer consumenten en restaurants kennis willen maken met deze unieke arganolie die bovendien volledig biologisch  geproduceerd wordt  op een authentieke manier (ecocert 2007)  met oog voor kleinschaligheid, constante kwaliteit en het milieu. Meer dan 300 berbervrouwen zijn bertrokken bij de oogst en productie van deze heerlijke culinaire olie. Het geheim van de unieke smaak ligt in het verfijnde proces van zacht roosteren van de arganvruchten. Door gebruik te maken van de nieuwste koudpersmethodes hoeft  géén water worden toegevoegd en wordt de olie slechts 1 x gefilterd en direct op fles afgevuld in Agadir, waardoor smaak en houbaarheid optimaal gewaarborgd blijft. Alle restmaterialen na de koude persing worden gebruikt voor zeer voedzame en gezonde diervoeding, wat de ecologische kringloop ten goede brengt in dit door Unesco beschermde gebied.

 

 

De arganproducten van Gezonder.nu worden volledig in Agadir geoogst en geproduceerd.  Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op via info@gezonder.nu

 

Voor productinformatie bent u van harte welkom op onze website http://www.gezonder.nu/click analytics

3 Comments

 1. Goedemiddag,
  Ik heb interesse in argan olie.Heeft uw misschien recepten of voorbeelden waarvoor deze olie te gebruiken is,zowel culinair als cosmetisch.
  Alvast bedankt,
  Met vriendelijke groet Carla

 2. Beste Carla,

  De culinaire argan olie is met name geschikt om de smaak van gerechten te verfijnen en niet geschikt om mee te bakken. Wel kun je de olie laten meestoven in stoofschotels en tajines. In salades het lekkerst bij een wat pittigere salade met bijvoorbeeld blauwe kaas en in plaats van balsamico of azijn limoen, citroen of sinaasappelsap gebruiken of een mooie wijnazijn. Bij vis of lam op het laatst druppelen over de vis of vlees. Ook heerlijk om in plaast van boter toe te voegen bij gekookte groenten, zoals spinazie, spruitjes of asperges of over de omelet of spiegelei. Bij dessers heerlijk bij griekse of turkse honing (kijk ook op de site van gezonder.nu bij recepten). Natuurlijk ook traditioneel te gebruiken met brood en eventueel geroosterede en vermalen noten. Een dessertlepel per dag in de ochtend (of met wat brood) kan het cholesterolnivau verlagen en vermindert het hongergevoel. Culinaire arganolie heeft verreweg het hoogste percentage gamma tocopherol, een van de meest werkzame anti-oxidanten.

  De cosmetische arganolie is net als de culinaire arganolie koud gepers maar in dit geval van niet geroosterde arganvruchten. Het heeft een zeer hoog percentage vitamine E, met name gamma tocopherol en trekt snel in de huid. Stimuleert huidvernieuwing, maakt nagels sterker is van nature schimmelwerend en daardoor uitermate geschikt voor een (zeer) gevoelige huid, acné, eczeem en ouderdomsvlekken. Littekens (ook striae) vervagen meestal na langer gebruik. Er zijn geen overgevoeligheden bekend bij pure cosmetische arganolie.

  Met vriendelijke groet,

  Carola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s